Arktis isar och klimatpåverkan

Nyligen har nya rön om kostnaden för att isarna på Arktis smälter kommit fram. Enligt forskare vid universiteten i Cambridge i England och Rotterdam i Holland så kan kostnaderna stiga så högt som 60 biljoner dollar. Detta publicerades i en studie i tidskriften Nature.

Självklart måste man sätta en kostnad även på klimatförändringen, dagens samhälle måste ha ett värde på allt.

Svenska Dagbladet skriver:

”Kostnaderna för utsläppen kan bli 60 biljoner dollar – nästan lika mycket som den nuvarande storleken på världsekonomin.”

Tack Norah för länken till Arctic Sea-Ice Monitor där man kan se att Arktis isar är större nu än den var samma tid förra året och större än 2011 och 2007.

Allt det här visar att majoriteten av informationen kring den så kallade klimatkatastrofen är kraftigt vriden och reglerad för att skrämmas som mest. Man måste se på det hela ur ett större perspektiv. Självklart menar jag inte att man ska strunta i miljön, tvärtemot är jag en förespråkare för miljövänliga alternativ och utveckling. Men man behöver inte skrämma upp alla i onödan.

Kommentera