Fildelning och EU-val

Den 22-25 maj är det Europaparlamentsval. Piratpartiet ställer upp och satsar på att försvara ett mandat i EU-parlamentet. Piratpartiets intervjuer fokuserar ofta på just fildelning, eller i vissa fall barnporr, istället för att för en gångs skull kanske lyfta blicken och exempelvis ta debatten om upphovsrättslagen eller integriteten.

Bloggen Opassande har ett bra inlägg gällande innebörden av upphovsrättslagstiftningen och hur den används för att tysta ner kritik och granskningar.

Anna Troberg, partiledare på Piratpartiet skriver på sin blogg:

”Så ja, jag är skittrött på att älta fildelning. Den verkliga frågan om din och min grundläggande integritetsvälfärd är så oändligt mycket större. Vill representanter för andra partier lägga energi på att älta fildelning för att förminska mig och Piratpartiets arbete för din generella integritetsvälfärd, så kan de göra det. Det bevisar bara att de inte förstått frågan ordentligt.

Själv tänker jag lägga min energi på att bygga en sund och solid integritetsvälfärd för dig och mig. Det skapar ett bättre samhälle och ett bättre liv för oss alla. Det har också den mycket trevliga bieffekten att folk kommer att kunna dela kultur med varandra utan att riskera att få dörren insparkad av polisen. Två flugor på smällen. Pretty nifty, if you ask me.”

Cornucopia skriver om viktenav att ha Piratpartiet i EU för att ta strid mot allt fler förslag om ökad övervakning och minskad integritet.

Drottningsylt skriver ett bra inlägg på sin blogg om EU-valet, ett utdrag:

”Piratpartiet handlar om mer än att ladda ner film och musik, ochinte bara jag är trött på att höra om det. För mig har fildelningsfrågan alltid varit ointressant utan det har alltid varit den personliga integriteten som varit viktig.”

Kommentera