Nytt år och löften

Det nya året är här, och med det en massa nyårslöften. Problemet med dessa löften brukar vara att hålla dem och just nu skriver många om angivna löften och tips på att fortsätta kämpa med dem.

Manekis pärlblogg har gjort ett bra inlägg om alternativa löften/projekt inför det nya året där hon bland annat skriver en bra passage om hur man kan se till att öka chansen för att leva upp till sina nyårslöften:

”Avgett kreativa nyårslöften, så som nämndes här? Ett bra sätt att verkligen komma igång, speciellt om du inte hunnit få stenen i rullning under de lediga dagarna efter nyår eller om du vet att det kommer att komma saker i vägen för dina mål, är att göra upp konkreta delmål, som fördelas över året, och en tidsplan för dem så att du verkligen genomför vad du bestämt dig för. En plan utan tidsramar blir lätt bara en dröm som inte förverkligas.”

Susanna Birgersson skriver i Dagens Nyheter om nyårslöften och att man borde se alla försök till förbättring som någonting bra istället för misslyckanden. Även Liria Ortiz fokuserar på det positiva:

”– Om man förstår att löftet är orealistiskt kan man omvandla det till ett mer realistiskt sådant. Överges det helt kommer man i stället att stanna där man var från början.”

Hanna Fahl har även satt ihop en kort lista på böcker som kan hjälpa en att hålla sina löften.

Kommentera