Jämställdhet och respekt

Ola Olofsson skriver i Helsingborgs dagblad om att han vill kunna ge komplimanger angående främmande kvinnors utseende på tåget när han pendlar, men han är även orolig över att de ska ta det som creepy, och försöker tänka ut hur han ska kunna framföra sina åsikter till dem utan att det blir dålig stämning.

Senare i artikeln skriver han även att han frågat sin kvinnliga kollega om hur han ska kunna ta upp detta med de kvinnor han ser under sitt pendlande, hennes svar: Det går inte, du kommer att verka jättekonstig!”. Detta ebsvarar Ola med ”Det måste gå!”

Peppe skriver om tips på vad man kan göra för hur man som ”snubbe” verkligen kan skapa en wow-känsla för kvinnor i sin vardag.

Bloggen Like A Bad Girl Should la upp ett inlägg om Olas krönika. Ett utdrag:

”Ola, du har inte rätt att bara bestämma att det borde vara annorlunda för att du vill det. Du har inte rätt att diktera hur folk ska reagera på din uppmärksamhet. Du har inte rätt att säga att kvinnor inte borde känna sig obekväma inför den här sortens uppmärksamhet. Du vet inte hur det är att ha behövt växa upp och leva med att hantera den typen av uppmärksamhet. Vad du borde göra är att backa och bearbeta kritiken du fått. Den innehåller mycket värdefull feedback på hur du ska undvika att göra alla dessa kvinnor vars utseende du beundrar obekväma. Om du nu beundrar dem så mycket, borde inte det vara prio ett?”

Kommentera