Amerikanska valet

Den 8:e november hålls presidentvalet i USA. De som står kvar är demokraternas Hillary Clinton och republikanernas Donald Trump.

Svenska dagbladet skriver att:

”Allt färre kommer till Donald Trumps hotell, casinon och golfanläggningar i USA sedan starten av hans omstridda presidentvalskampanj för drygt ett år sedan.

Efter månader med dålig beläggning har nu hotellkedjans ledning bestämt att inget nytt hotell kommer att innehålla namnet ”Trump”. Framtida lyxhotell ska i fortsättningen kallas ”Scion”….

…Besökarna har röstat med fötterna och besöken har minskat med i genomsnitt 17 procent sedan sommaren 2015.”

Under debatten den 19:e oktober sa Trump även att han endast garanterar att han accepterar valresultatet om det är han som vinner och att ”Jag svarar i sinom tid, ni får sväva i ovisshet.”

Clinton har kritiserat Trumps uttalande och säger att det ”är förskräckligt”. Trump har vid flera tillfällen uttalat sig nedvärderande om kvinnor, Clinoton säger:

”Donald anser att han blir större av att förminska kvinnor … Det är den han är, nu är det är upp till oss att reflektera över vilka vi är.”

I dagsläget(26/10-16) leder Clinton opinionsmätningarna med 48% mot Trumps 41,9%. För att se aktuella siffror se exempelvis ”usaval”.

Kommentera