Svenska polisen

Sydsvenskan skriver om den svenska polisen, och den kris polisen befinner sig i. Inrikesminister Anders Ygeman säger:

”Uppklaringsprocenten kommer att sjunka nästa år också innan man kan förvänta sig en förbättring.”

Motpol skriver om händelsen:

”Det ryktades att rikspolischef Dan Eliasson kommer få gå efter nyår. Det officiella skälet skulle då vara att polisen inte lyckats leva upp till det krav som inrikesminister Anders Ygeman satt, nämligen att vända utredningsresultaten, som är de sämsta på 16 år, före årets slut.”

Cornucopia kritiserar Anders Yngemans uttalande och anger att han måste agera eller avgå från sin post. Från Cornucopias blogginlägg:

”Ändå säger han sig ha förtroende för rikspolischefen Dan Eliasson. Detta trots att tre poliser om dagen säger upp sig. 867 poliser har slutat än så länge i år och i den takten kommer ytterligare drygt 1 000 ha slutat det kommande året. Sverige är nu nere på 19 477 poliser, medräknat de som sagt upp sig men ännu inte jobbat sin sista dag. För några år sedan hade vi över 21 000 poliser.”

Kommentera