Sommarpratare och popularitet

Årets sommarvärdar i P1 har nu börjat hålla i sina sommarprat. I år kan man även lyssna på dagens sommarprat redan till frukost, och enligt DN ligger Sommar i toppen av listorna över mest lyssnade poddar varje år.

Från Aftonbladet:

”Nytt för i år är att varje program kommer att läggas ut i en poddversion redan 07.00 på morgonen. De artister som vill har dock fortfarande möjlighet att sända direkt med start klockan 13.00.”

I år har Rickard Söderberg pratat om kärlek, Sarah Sjöström talat om simning och Negra Efendić om att flytta till Sverige. Mottagandet har varit blandat, men mestadels positivt.

Dagens Nyheter skriver om vilka det är som får höras i Sommar:

”Kvinnorna är fler än männen bland de 58 utvalda – 30 mot 28. Kulturarbetarna är som vanligt flest: ett tiotal musiker, några fler författare och en handfull skådespelare. Bara några få från sportens värld men allt fler tycks hämtas från den akademiska sfären. På senare år har professorerna stått för några av de populäraste programmen.

– Det är inte lätt, men vi försöker spegla Sverige så bra vi kan. Vi lyckas inte alltid och många tycker att just deras grupp inte får vara med, säger Johar Bendjelloul.
Programmet själva idé gör att det är samhällets mest hyllade artister, universitetens kunnigaste och näringslivets mäktigaste som får breda ut sig varje sommardag.”

Sommar i P1 sänds dagligen mellan den 24 juni-20 augusti.

Kommentera