Musikhjälpen och välgörenhet

Musikhjälpen 2017 har nu gått av stapeln och resultatet blev rekordhöga 586 000 engagemang och 74 410 363 insamlade kronor! Ämnet i år var ”Barn är inte till salu”. Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström var årets programledare. Kalle säger till Dagens Nyheter:

”Det är så här samhället borde vara, som Musikhjälpen, att alla hjälps åt för att stötta dem som har det svårt. Visst är det mäktigt.”

Programledarna är instängda i en glasbur i sex dygn och sänder då direktsänd radio där man kan önska låtar. Pengarna som samlas in genom låt-önskningar och genom andra bössor och aktioner går till välgörenhet. Molly sa till Nöjesbladet:

”Det har varit omskakande. Och upplyftande.”

Många har engagerat sig och anser att det är ett väldigt viktigt ämne att uppmärksamma.

Även Plan Sveriges blogg har gjort ett bra inlägg kring ämnet som du kan läsa här.

Kommentera